Afhankelijkheid

Afhankelijkheid

Afhankelijkheid is…… de wil tot het overnemen van gedachten, opinies enz. van anderen i.p.v. er zelfstandig over na te denken.

De neiging tot geestelijke afhankelijkheid is de grondoorzaak van alle angst, haat, leed, kortom: van de schijn.

Elk mens heeft een ziel en een geweten, die volkomen zuiver zijn. De schijn is immers een product van het verstand, datzelfde verstand, dat ook de zijde van de waarheid kan kiezen.

Napraten is afhankelijkheid maar ergens helemaal niet over willen nadenken is dit evenzeer.

Het helpt niets of je je angst verdringt of bestrijdt, want ondergronds blijft de mens zijn angstbeeld leven inblazen door zijn geloof erin.

Spanning

Spanning is: het oproepen en in stand houden van een voorstelling, die we niet zelf als waar hebben erkend. Onverschillig of die voorstelling aangenaam of onaangenaam is.

Iets kan volkomen waar zijn. Wanneer we het niet zelf innerlijk hebben ervaren, is het een leugen, want onze voorstelling ervan kan nooit geheel zuiver zijn en geeft dus spanning.

Het enig spanningsloze dat binnen de mens zijn bereik ligt, is zijn eigen zielsverlangen, tevens de leidster naar de openbaring van de waarheid.

Men kan geen nieuw huis opbouwen, wanneer het oude huis niet tot de grond toe is afgebroken.

Wanneer er een enorme worsteling aan vooraf moet gaan, komt dat omdat er ergens in de mens punten zijn die hij niet wil prijsgeven; waarvan hij wel degelijk weet dat ze maar schijn zijn, maar die hij in werkelijkheid niet kwijt wil. Deze bindingen, die het zwaarst wegen, verdringt hij gewoonlijk uit zijn bewustzijn en zeker het feit, dat hij die bindingen diep-in niet wil loslaten.

Er ontstaat een spiegelgevecht. Hij is las demens, die met zijn benen vooruit tracht te komen, maar zich met zijn handen vasthoudt en dat laatste voor zichzelf verborgen houdt.

Wie zegt niet tot ontspanning te kunnen komen, heeft ongetwijfeld een of meer gebieden, waarop hij een positieve binding niet wil loslaten.

Feitelijk krijgt de mens altijd dat wat hij verlangt, ook al voelt dat niet zo.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:    Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

    "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

    -Spinoza