Burnout

Burn-Out

Burn-out klachten zijn erg vervelend en het is van belang om daar snel mee aan het werk te gaan. Een op de 6 Nederlanders heeft momenteel last van een Burn-Out.

Een Burn-Out is een vervelende situatie. Je bent misschien bang je baan te verliezen, je schaamt je dat je het niet meer aankan, wat zullen anderen van je denken. Ineens lukt het niet meer om verder te gaan met wat je daarvoor deed. De wereld stort een beetje in. Hoe heeft het nu zo ver kunnen komen dat je het niet meer aan kunt?

In mijn praktijk zie ik geregeld mensen met een burn-out en deze zijn zich dan ook niet bewust van de onderliggende patronen die ten grondslag liggen aan een burn-out. Wat maakt dat je zo lang doorgaat in een situatie tot het niet meer kan? Heb je onderweg wel/niet gevoeld dat er iets niet klopt? Was je al langere tijd  prikkelbaar, gefrustreerd, een kort lontje, was je veel moe? Heb je hierop gelet of ging je maar door? Heb je überhaupt wel gelet op je gevoelens? Wanneer je niet echt jezelf in acht neemt en er vanuit je verleden allerlei zaken spelen die je hebt verdrongen, dan kan het het gebeuren dat het lichaam protesteert en zegt, zo gaan we niet verder, Ik geef er de brui aan.

Wat ik merk is dat er tijdens een burn-out, een proces op gang komt waarbij onbewuste patronen en gevoelens omhoog komen. En meestal zijn dat gevoelens uit het verleden die verdrongen zijn.

Zo komt een vrouw in therapie met burn-out klachten. Het lukt allemaal niet meer, ze is down en emotioneel, ze weet niet zo goed wat haar nu overkomt met al die rare emoties, die ze niet begrijpt. Ze was altijd sterk, voelde zich verantwoordelijk op het werk, ze deed erg vrolijk naar de buitenwereld en dacht dat ze het allemaal onder controle had. Tijdens de sessies blijkt hoe eenzaam ze zich vroeger in het gezin voelde, niet begrepen en gezien, ze presteerde goed en daaruit haalde ze haar identiteit. Ze had haar emoties terzijde geschoven, gedissocieerd. Totdat de situatie en de façade brak en ze aan het werk moest met zichzelf. Tijdens therapie wordt ze zich bewust van het feit hoe weinig ze echt in verbinding staat met zichzelf. De kunst voor haar is nu om in verbinding met zichzelf te blijven ook op het werk. Te voelen, wat wil ik, waar heb ik behoefte aan en dan het werk zo inrichten zoals dat voor haar goed voelt. Ze had behoefte aan een stille werkplek, om in de pauze even naar huis te gaan en de rust te zoeken inplaats van met collega’s te gaan eten. Om dicht bij zichzelf te kunnen blijven. Momenteel werkt ze weer full-time en ze houd de vinger aan de pols.

Een ander cliënte slikte in haar vakantie pillen om er niet meer te hoeven zijn. Ze had al van kinds af aan slaapproblemen en onrust. Ze dronk teveel alcohol, teveel wiet, en werd dan erg negatief. Ze had al een burn-out en is veel te snel weer aan het werk gegaan.

Dan komt ze in therapie en langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe ze aandacht en begrip heeft gemist in haar jeugd. Uit sessies blijkt dat ze ooit is aangerand en dat thuis nooit heeft vertelt. Het hebben van geheimen heeft tot gevolg dat je je isoleert van anderen en je altijd op moet passen dat je je niet verspreekt. Ze was een erg vervelende puber. Nu blijkt dat ze zich erg alleen in de thuis situatie heeft gevoeld. En dat haar patronen van toen haar nu gaan opbreken. Ze werkte hard en alle collega’s zijn super tevreden over haar. Presteren is voor haar erg belangrijk. Hard werken is afleiding van de onrust, en de diepere gevoelens die onder de onrust liggen. Dan hoef je de waarheid niet aan te kijken en ga je vooral veel doen, tot het niet meer gaat.

Wil jij naar de echte oorzaak van je klachten, kom dan naar Staman-Therapie in Arnhem of Amsterdam.

Info: Hypnotherapie

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:    Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

    "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

    -Spinoza