Slapeloosheid

Slaapproblemen

Heb jij moeite met inslapen en/of doorslapen?

Lig je urenlang wakker te piekeren en te draaien?
Insomnia of primaire slapeloosheid is een onvrijwillig tekortschietende slaapkwaliteit of-kwantiteit. Klachten dienen minstens 3 maal per week voor te komen.

Slapeloosheid is een symptoom dat erg vervelend is en een grote impact heeft op iemands leven. Je staat brak op en bent voortdurend moe. Alles draait op een gegeven moment om slapen. JE STAAT ERMEE OP EN JE GAAT ERMEE NAAR BED.

Oorzaken

1. Situationele factoren: Ongelukken, Rouwverwerking, Werkeloosheid en conflicten.

2. Lichamelijke factoren: Pijn, Spier spanningsklachten, Lichamelijke. ziekten en aandoeningen.

3. Psychische factoren: Stress, Somberheid, Angst en trauma, Psychose, Psychische aandoeningen.

4. Middelengebruik: Slechte voeding, Alcohol, Cafeïne, Tabak, Drugs en Medicijnen.

Gedragstherapie en Hypnotherapie

Er zijn gedragstherapeutische interventies waarbij je de slaap en het slaapritme probeert te veranderen en er zijn Hypnotherapeutische technieken die tevens naar de kern van het probleem gaan.

Mijn ervaring is dat mensen vanzelf rustig gaan slapen wanneer de onderliggende oorzaak wordt aangepakt en verwerkt. Zo was er iemand in de praktijk die al erg lang erg slecht sliep. Ze had dan ook veel onverwerkte gevoelens en na het verwerken hiervan sliep ze de nachten gewoon door, tot haar grote verbazing al na 5 sessies.
Info: Hypnotherapie

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:    Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

    "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

    -Spinoza