Mijn visie

Mijn visie op het ontstaan van klachten.

Mensen worden geboren en komen in een wereld die verre van volmaakt is. Wanneer er in een leven zich situaties voordoen die niet verwerkt kunnen worden gaan deze onverwerkte gevoelens naar de achtergrond, naar het onbewuste. We doen alsof ze niet meer bestaan, maar de prijs die we daarvoor betalen is een leven in spanning, in een kramp.

Deze spanning geeft een diversiteit aan symptomen, zoals een depressie, eetstoornis, buikpijn, rugpijn, migraine, een fobie, smetvrees, etc. Het lijkt alsof deze symptomen niets te maken hebben met verdrongen gevoelens. Het tegendeel is waar.

Terug naar de kern van het probleem

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

Dit roept natuurlijk weerstand op.  Allemaal overtuigingen die je belemmeren om aan jezelf te werken: ik stel me aan, ik heb niets, het kan niet aan de ander liggen, ik ben slecht, wat denken ze wel niet van me, niemand zal me geloven etc. Vind de therapeut me dan nog wel aardig, beantwoord ik wel aan haar verwachtingen? Allemaal gedachten die ervoor zorgen dat het moeilijk wordt je eigen waarheid te ontdekken.

Ouderbindingen

Meestal zijn we ook heel bang om deze diepliggende, (ouder) bindingen los te laten omdat je dan op eigen benen komt te staan. Dan ben  je verantwoordelijk  voor je eigen gedrag, misschien ben je bang  nergens meer bij te horen, alleen te zijn etc.

Wanneer je op zoek gaat naar de waarheid in jezelf en je jouw eigen overtuigingen onderzoekt, merk je dat je elke dag een stukje dichter bij je eigen basis komt. Dat geeft rust, vertrouwen en vrijheid.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:    Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

    "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

    -Spinoza