Over mezelf

Ik ben Fenneke Staman, getrouwd en wij hebben twee kinderen. Tijdens het volgen van een aantal studies na de middelbare school hield ik me tegelijkertijd bezig met diverse vormen van dans. Ik gaf daarin les en had op een gegeven moment een semiprofessionele groep. Ik vond het hartstikke leuk maar ik wilde me verder ontwikkelen en begon de opleiding tot Danstherapeute te volgen bij Charlotte Querido in Apeldoorn.

Tegelijkertijd begon ik ook aan de postdoctorale opleiding aan de VU. in Amsterdam tot Integratieve Bewegingspsychotherapeut o.l.v. Hilarion Petzold. In dat jaar heb ik geleerd wat tekenen, kleien, muziek etc. allemaal naar boven kan halen. Heel bijzonder.

Danstherapie

De Danstherapie was leuk en interessant maar ik wilde verder. Wel begon ik in 1993 mijn praktijk op te starten met Danstherapie. Kreeg veel aanmeldingen en kon aan de slag.

Hypno-Psychotherapie

Na de Danstherapie opleiding ging mijn interesse uit naar de Hypnotherapie opleiding. Ergens voelde ik dat Hypnotherapie een snelle weg naar de oorspronkelijke problematiek zou kunnen zijn. Daarop volgde ik een cursus Dissociatieve Stoornissen aan de Hogeschool in Amsterdam. Dit omdat er mensen in de praktijk kwamen met een traumatische achtergrond.

Europese Associatie van Psychotherapie

Momenteel ben ik lid van de EAP. The European Association for Psychotherapy. Een Europees instituut dat de ontwikkeling van psychotherapie ondersteunt op Europees niveau. De ontwikkeling van Alternatieve Geneeswijzen loopt in Nederland qua erkenning schromelijk achter bij andere Europese landen.. De status van het ECP is van een hoog niveau. Een verschil is dat wij niet met protocollen werken maar een mensgerichte aanpak hebben.

ECP lidmaatschap

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. De ECP-therapeut kijkt in de breedte naar de mens achter de cliënt en stelt zijn behoefte centraal. Met een psychische begeleiding die recht doet aan zijn uniciteit. Onafhankelijk van verwijzers en verzekeraars: de deur staat altijd open.

Kernwaarden ECP

 • Betrouwbaar – Een ECP-therapeut is een veilige keuze: wij werken wetenschappelijk onderbouwd volgens hoogwaardige normen en garanderen 100% privacy.
 • Mensgericht – Een ECP-therapeut kijkt naar de mens achter de cliënt: wij doen recht aan verschillen en diversiteit, waardoor u een passende therapie en therapeut kunt kiezen.
 • Professioneel – Het ECP staat garant voor een professionele standaard: zowel de ECP-opleidingen als -therapeuten moeten voldoen aan een eisenpakket en worden periodiek getoetst.
 • Onafhankelijk – Het ECP biedt de onafhankelijke keuze: wij werken vrij van protocollen en richtlijnen van verzekeraars, dus u kunt altijd bij ons terecht.
 • Verbindend – Het ECP staat voor de verbinding tussen cliënt, therapeut en verschillende behandelmethodes: een ECP-therapeut is getraind om die verbinding te maken en u te begeleiden bij dat proces dat u verder helpt.

Mediation

Verder ben ik me gaan verdiepen in de kunst van het bemiddelen en ben de opleiding tot Mediator gaan volgen en afgesloten.

Ook door het werken met cliënten heb ik mezelf ontwikkeld, het mes snijdt namelijk altijd aan twee kanten. Dat wat je voor de ander doet doe je ook voor jezelf. In deze 20 jaar heb ik een schat aan ervaringen opgedaan in het werken met mensen. En gemerkt dat welk probleem je ook hebt het altijd weer neer komt op dezelfde angst.

Door met jezelf in gesprek te gaan en de onverwerkte conflicten duidelijk te maken kom je in contact met wie jij bent.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:  Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

  "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

  -Spinoza