Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen

Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en verweven met de problematiek van de ouders kunnen meerdere sessies nodig zijn. Ouders en kind krijgen inzicht in de patronen die binnen dit gezin spelen. Daardoor kan de situatie snel verbeteren.

Een paar voorbeelden

Een meisje van 12 jaar komt in therapie en vertelt dat ze erg veel piekert de laatste tijd. Ze denkt vaak aan waarom andere mensen zelfmoord willen plegen. Na een aantal sessies heeft ze inzicht in haar eigen gevoelens gekregen, die ze ver weg had gestopt. Na deze bewustwording is het piekeren over en heeft ze geleerd dat alle gevoelens welkom zijn.

Hypnotherapie werkt geweldig bij kinderen.

Een jongetje van 10 komt in therapie vanwege het liegen. Hij weet niet waarom. Met poppetjes wordt helder dat hij denkt dat zijn vader meer om zijn broertje en de hond geeft dan om hem. In een sessie wordt hem helder hoe hij negatieve aandacht vraagt en hoe slecht dat voor hem zelf is.

Na een gesprek met vader is hij veel rustiger en hij kan zich op school ook beter concentreren.
De juf vertelt dat hij op school erg kinderlijk speelt. Na de tweede sessie weten we waarom. Op het schoolplein spelen ze voetbal en hij merkt dat hij niet kan voetballen omdat hij de bal niet ziet en altijd te laat reageert.  Hij merkt dat hij zich snel laat afleiden. Na deze sessie weet hij hoe hij bij zich zelf kan blijven en de rust in zichzelf kan bewaren. Dit oefent hij in verschillende situaties.
Na een paar sessies lijkt het een ander kind geworden.

Bij welke klachten helpt therapie?

Kinderen en hun klachten. Kinderen vinden het vaak moeilijk om te zeggen en te beschrijven waar ze last van hebben. Ook verzwijgen ze hun gevoelens om de ouder er niet mee te belasten of omdat ze bang zijn voor het oordeel dat die ouder dan heeft. Vaak weten ze zelf ook niet precies wat er aan de hand is. Klachten zijn:

 • buikpijn
 • niet kunnen slapen
 • niet willen eten
 • nachtmerries
 • angst voor spoken
 • niet naar school willen
 • de zin altijd door drijven
 • bedplassen
 • liegen
 • agressief gedrag
 • onrustig zijn
 • niet stil kunnen zitten
 • zich afsluiten voor anderen
 • ADHD
 • en meer

Welke rol speelt een ouder

Wij als ouders proberen het zo goed mogelijk te doen. Maar soms zijn we blind voor een deel van ons eigen gedrag. Waarom irriteer ik me zo, waarom word ik zo boos? Kan ik over gevoelens praten met mijn kinderen of vind ik dat aanstellerij?

Wanneer therapie?

Wanneer je als ouder twijfelt of je het wel goed doet en behoefte hebt aan steun.
En/of je denkt dat er iets met je kind aan de hand is.
Misschien heb je vragen over wat een scheiding doet met je kind.
Wanneer je jezelf herkent in mijn artikel  “Ouder Kind” en ADHD

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op ↓

Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten.

portret van Fenneke Staman

Therapieën

Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem en Amsterdam Relatietherapie is voor mensen die vastgelopen zijn in hun relatie en een helder inzicht willen over de achterliggende patronen. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder...

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle, doeltreffende techniek. Men concentreert zich op het probleemgebied waardoor onbewust liggende gevoelens herkent en veranderd kunnen worden. De cliënt weet steeds dat hij in de kamer aanwezig is...

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie Samen in Gesprek In het gesprek tussen cliënt en therapeut wordt getracht de oorzaak van het innerlijk conflict duidelijk te maken en te veranderen. Inzicht in eigen gedragspatronen is van...

Kindertherapie

Hypnotherapie bij Kinderen Met Hypnotherapie en gesprekken met ouders zijn klachten bij kinderen erg snel te behandelen. Vaak zijn 1 a 2 sessies voldoende. Wanneer de problematiek erg problematisch is en...

Contact

Ieder die met zichzelf in gesprek wil is van harte welkom en nodig ik uit het proces te starten. Heb je verder nog vragen, dan mag je ook gerust bellen of mailen.

Bellen: 0617072469

Mailen:  Door op verzenden te klikken geef je aan het privacybeleid te hebben gelezen.

  "Er is geen andere weg dan de eigen weg"

  -Spinoza